понеделник, 18 декември 2017 г.

Работна среща по европейски проект "Ти и аз - ние сме еднакви"

В периода  29 ноември – 03 декември 2017г. в ЧОУ „Банкерче“, се проведоха две срещи по проект "Ти и аз – ние сме еднакви“, Програма Еразъм +, № 2017-1-FR01-KA219-037223_6 („You and me - we are the same”). Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.
Координатор на проекта е училището от Франция Collège Marie Mauron.Партньори в проекта са следните училища:
1. ЧОУ „Банкерче“, България
2. Cahit Arf ilkokulu, Турция
3. Agrupamento de Escolas de Miranda do Corvo, Португалия
4. Zakladni skola Velke Nemcice, okres Breclav, Чехия
5. I.C.S. C.Santagata-5° C.D., Италия
Едната среща събра директорите и координаторите на всяко училище партньор. Бяха обсъдени въпроси, свързани с управлението на проекта, дейностите и отчитането на прогреса, организацията,  датите и продължителността на следващите работни срещи.
Втората работна среща имаше за цел обучение на учители за прилагане на Информационни технологии в учебната дейност. В срещата участваха и представители на организациите, партниращи на ЧОУ „Банкерче“ при изпълнение на проектните дейности, а именно:
1.       Академия за киберпрестъпления http://e-crimeacademy.com/page.php?lang=en  
2.       ЦРЧР http://www.hrdc.bg/
3.       WWF България http://www.wwf.bg/
Представители на Академията за киберпрестъпления представи на партньорите основните опасности при използването на Интернет за образователни цели. Специалистите дадоха и основни насоки  за предпазване от агресия във виртуалното пространство.
По време на работната среща се проведе и обучение на партньорите на тема „Работа в etwinning платформата“. Проектът получи изключителната подкрепа от ЦРЧР. Еtwinning посланикът Цветелена Таралова проведе високо професионално обучение на проектния екип.  
В последния работен ден на срещата представителят на WWF България Нели Дончева се срещна с екипа на проекта. Тя представи насоки за проектни дейности във връзка с правото на децата да живеят в чиста околна среда. Тази тема предстои да се развива от партньорите през следващите месеци. Резултатите от работата на учениците от всяко училище ще бъде представена на работната среща във Франция през април 2018година.
Работната среща премина изключително ползотворно. Всички партньори имат опит в работа по европейски проекти. Повечето от партньорите са участвали в предишни проекти, което беше предпоставка за ползотворно сътрудничество.
















Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар